2010

Tutti Frutti spesiallaget pianotrinn i en trapp tilkoblet lydkilde, en utfordring utenom det vanlige

Postet:

En gang imellom kommer det inn forespørsler som er litt utenom det vanlige. I 2010 utfordret vår gode kunde JCP oss til å lage enorme pianotangenter på vegne av sin kunde Tutti Frutti. Arrangementet skulle foregå kun 2 måneder etter første samtale, så tiden var knapp. For å gjøre det enda mer utfordrende så hadde vi også kun noen få timer på oss til å sette dette opp før bruk.

Vi diskuterte internt hvilke utfordringer dette ville by på og forstod raskt at den mekaniske siden ville være mest krevende. Kort fortalt ble hvert trinn over 300cm langt, 35 cm dypt og veide rundt 60kg. De måtte tåle alle værforhold og måtte ligge trygt. Det måtte også være jevn motstand i trinnene slik at man kunne stå hvor som helst for å aktivere lyd. Det skulle selvsagt fungere like godt for barn og voksne.

Byggingen ble deretter iverksatt av Rune Minde og Pål Michael Bratås. Vi lagde først en prototype hvor ulike gummipakninger mellom de forskjellige lagene ble testet ut, og fant etter hvert en god løsning som var stiv, vanntett og som aktiverte lyd uansett hvor på trinnet man stod. Så fort det mekaniske fungerte, ble det hele koblet opp mot en MIDI trommetrigger og egnet software. Der kunne vi legge inn hva vi ville av lydeffekter. Til dette prosjektet skulle det låte som en Xylofon. Da gjenstod det kun å foliere trinnene før det hele ble flyttet ut til trappen på Jernbanetorget i Oslo.

Vi takker vår gode kunde JCP for denne spennende utfordringen og gleder oss til neste gang!

Her ser du hvordan det hele endte opp: